BRANSCHNYHET: NEP Connect väljer Net Insight för medianätsexpansion till fotbollsarenor i England

BRANSCHNYHET: NEP Connect väljer Net Insight för medianätsexpansion till fotbollsarenor i England

Omfattar samtliga arenor i Premier League och EFL.

NEP Connect, en leverantör av globala konnektivitetstjänster inom NEP Group, expanderar sitt Nimbra-baserade kontributionsnät Anylive över hela England. Förutom Premier League-arenorna, kommer det att omfatta alla 72 arenor i engelska ligan (EFL).

Medianätet Anylive baseras på Net Insights Nimbra MSR-plattform på samtliga arenor. Plattformen garanterar “säker överföring med hundraprocentig servicekvalitet.” För Championship League används den nya Media Acceleration-modulen för JPEG2000-kodad distansproduktion. På vissa arenor kombineras Nimbra MSR med Nimbra VA för MPEG4-kodad överföring. Nya Nimbra 1060 med terabit-kapacitet kommer också att utgöra en central del i NEP Connects nät.

- Vi har en mycket bra relation med Net Insight på alla nivåer i verksamheten och de är en pålitlig partner, säger David Meynell, vd på NEP Connect. Stödet från Net Insight har gjort det möjligt att utöka vårt Anylive-nätverk med ytterligare 72 arenor och gradvis övergå till centraliserad produktion.

- Den operationella effektiviteten och användbarheten gör att våra kunder väljer att fortsätta bygga ut sina kritiska IP-nät för framtiden, säger Henrik Sund, vd på Net Insight. Det är mycket roligt att vi kan stödja NEP Connect att utöka sin kapacitet med olika IP-lösningar.

INTERVJU: Johan de Sousa Mestre, Akustikkonsulten

INTERVJU: Johan de Sousa Mestre, Akustikkonsulten

REPORTAGE: YUC LatAsian (Ljudinstallation)

REPORTAGE: YUC LatAsian (Ljudinstallation)