BRANSCHNYHET: Vertiseit förvärvar Digital Signage Solutions

BRANSCHNYHET: Vertiseit förvärvar Digital Signage Solutions

DSS spås få bättre förutsättningar att utvecklas lönsamt inom Vertiseit-koncernen.

Med tre år i ryggen sedan starten har Digital Signage Solutions etablerat en kundbas inräknande Filmstaden, Fastighetsbyrån och Coca Cola. Och så sent som i fjol omsatte företaget omkring tio miljoner kronor. Nu har man snappats upp av digital signage-aktören Vertiseit. Ett förvärv där köpeskillingen uppgick till fem miljoner kronor, som erlades kontant i samband med tillträdet den 28 juni 2019.

- Med kunder som Filmstaden, Fastighetsbyrån och Coca-Cola i den befintliga portföljen ser vi en stor utvecklingspotential. Vår ambition är att bibehålla och stärka DSS goda relationer med nuvarande samarbetspartners och kunder, kommenterar Johan Lind, vd på Vertiseit.

Säljande parter är majoritetsägaren Treac, ett investmentbolag med huvudsaklig verksamhet inom tillverkningsindustri, samt DSS-vd:n och grundaren Mikael Vestin. I samband med Treacs renodling av verksamheten bedömer säljarna att DSS får bättre förutsättningar att utvecklas lönsamt inom Vertiseit-koncernen med dess fokus på digitala lösningar för framtidens retail.

- Med Vertiseits fokus och kompetens inom Digital Signage känner vi oss trygga i att bolagets kunder är i goda händer, vilket är vår högsta prioritet, säger Lina Ådin, Treacs vice koncernchef.

PRODUKTNYHET: Crestron lanserar dynamisk ljussensor

PRODUKTNYHET: Crestron lanserar dynamisk ljussensor

PRODUKTNYHET: ARX lanserar "allt-i-ett"-DI-box för AV-bruk

PRODUKTNYHET: ARX lanserar "allt-i-ett"-DI-box för AV-bruk