Special-Elektronik blir ny distributionspartner åt Dataton i Sverige

Special-Elektronik blir ny distributionspartner åt Dataton i Sverige

Karlstad-baserade Special-Elektronik kommer numera att ansvara för försäljning, marknadsföring och support för Datatons produktsortiment på den svenska marknaden.

Dataton är mest kända för sin mediaserver-serie WATCHPAX och WATCHOUT, en produktionsmjukvara för multipla skärmar. Trond Solvold, försäljningschef på Dataton kommenterar:

– Vi är mycket glada över att ingå i ett nära samarbete med Special-Elektronik på vår viktiga hemmamarknad. Både Dataton och Special-Elektronik har ett enastående rykte för sin spetskompetens efter många år inom AV-branschen (totalt över 90 år). Vi har tidigare samarbetat på flera projekt och vet att vi delar ett liknande tankesätt. Med sin breda kunskap inom Pro-AV, och goda inställning, kommer teamet på Special-Elektronik att vara en utmärkt resurs för systemintegratörer, rentalpartners och användare på den svenska marknaden.

Teamet på Special-Elektronik är redan bekanta med Datatons produkter och har tilldelat Maarten van Slooten rollen som Datatons märkesspecialist. Van van Slooten har flera års erfarenhet inom audiovisuella lösningar, live-evenemang och systemintegration.

– Vi är glada över att kunna addera Dataton till vår portfölj av produkter och tjänster, säger Åke Larsson, VD på Special-Elektronik. Vi representerar redan många av AV-branschens ledande varumärken såsom Crestron, Panasonic, Bose och Chief. Tillägget av Datatons produktserie är ett utmärkt komplement till vårt nuvarande tjänsteutbud.

INTERVJU: Fredrik Zander

INTERVJU: Fredrik Zander

ESL väljer Intinor för sina största evenemang

ESL väljer Intinor för sina största evenemang