All in Test

TEST: Nokia OZO

Vad framtiden har att erbjuda när det gäller VR360-film vågar jag inte spekulera i. Men i dag är det något som växer, allt fler plattformar ger stöd för VR360-filmer. I majnumret av Monitor testade vi en av de billigare kamerorna för konsumenter, Nikon KeyMission. I den artikeln nämnde vi vår upplevelse att se material filmat med den professionella Nokia OZO. Till detta nummer har vi själva fått förmånen att testa.

TEST: Panasonic Lumix GH5

Under våren 2017 lanserade Panasonic en ny kamera som visar att de lyssnat på kritiken, sneglat på konkurrenterna och tagit vara på det egna kunnandet när det gäller professionell utrustning för video- och filmproduktion. Panasonic Lumix GH5 är allt det GH4 inte var och lite till. Monitor tog kameran för en testrunda.

TEST: Nikon KeyMission 360

Monitor har fått möjlighet att testa en av Nikons nya actionkameror, Nikon KeyMission 360. En kamera med bildvinkel på 360 grader. Om det är försent att ge sig in på denna marknad för Nikon vill vi inte spekulera i. Det vi är intresserade av är om det är bra kameror och hur de är att använda. Det var en spännande kamera att testa, och är en vi gärna skulle äga, men det finns dock saker som sänker betyget.

TEST: Genelec 8320 & 7350

Genelec har länge gjort oväntat högkvalitativa små högtalare. Nu har den minsta i den professionella serien utrustats med kraftigare elektronik och DSP-kraft för akustikkompensation. Parar man 8320 med en skönt kompakt subwoofer som 7350 skapar man ett ännu bättre system.

TEST: Rotolight Anova & Neo

De två LED-armaturer vi fått testa är Rotolight Anova Pro och Rotolight Neo. Det är två LED-armaturer som passar lika bra för filmare och tv-fotografer som för stillbildsfotografer. Att de inte enbart är för film och tv är något som gör dem mycket intressanta.