INTERVJU: Per Fröjdh, Ericsson

Med start i år kommer operatörerna att successivt komplettera befintliga 4G-nät med de nya 5G-näten. Men hur är det med denna nya mobilinfrastruktur? Behöver vi den, och till vad? För att reda ut detta har jag träffat Per Fröjdh på Ericsson som arbetar just med de delar i 5G-standarden som kommer att påverka oss vanliga användare i vardagen.

REPORTAGE: StreamTeam, Helsingfors

Under slutet av fjolåret lades den sista pusselbiten till den största broadcast-investeringen i Finland sedan millennieskiftet. Finska produktionsbolaget StreamTeam signerar ett sexårigt avtal med Telia som innehållsägare till produktionen av den finska hockeyligan SM Liiga. Som följd steppar man nu upp sändningarna genom en centraliserad fjärrproduktionshubb i Helsingfors – designad och implementerad av systemintegratören Broadcast Solutions – där esset i skjortärmen är ett revolutionerande visuellt verktyg signerat Zero Density.

SAMMANDRAG: ISE 2019

Världens snabbast växande mässa för systemintegratörer inom AV-teknikbranschen övertygade ännu en gång. Under tre intensiva dagar på Rai-anläggningen i Amsterdam besökte vi åtskilliga montrar och hittade guldkorn tills vi till slut tappade räkningen. Här är vårt sammandrag från ISE 2019 med ett axplock av släppen som fångade vår uppmärksamhet.

UTBILDNING I FOKUS: Livesändningsspecialist, Xenter Botkyrka

Vägen till en karriär inom livesändningsbranschen är inte en dans på rosor. Konkurrensen är hård och industrin ställer krav av samma mått på teknisk fingerfärdighet och förmågan att arbeta i lag. En utbildning som fostrat ett stort antal av broadcast-branschens nuvarande proffs är yrkeshögskoleutbildningen Livesändningsspecialist på Xenter i Botkyrka – som till höstterminen 2019 firar sitt tionde klassintag.