Om oss

Monitor Sverige har ett redaktionellt koncept som utgår från dagens teknik men med blicken riktad framåt och mot den teknik som är på väg. Ett exempel är broadcast, som i dag handlar om så mycket mer än traditionell TV-produktion. Det handlar också om att distribuera innehållet raka vägen ut till nya typer av portabla mottagare som mobiltelefoner och bärbara datorer med bredbandsanslutningar, och möjligheterna ökar stadigt i takt med mediakonvergensen. Tidningen Monitor startades 1997.

Målgrupper

Monitor Sverige vänder sig till läsare som är professionellt verksamma inom broadcast och filmproduktion men även till en bredare målgrupp inom olika typer av AV-verksamheter, som konferens- och eventmarknaden samt installation av ljud och bild. Monitor Sverige vänder sig även till reklambyråer med egen produktion eller byråer som producerar strömmande material för internet. Målgruppen omfattar företag, institutioner och individer inom såväl den privata som den offentliga sektorn. Monitor har även en systertidning i Norge med samma namn.

Läsarprofil

Monitor Sverige läses av både aktiva användare och ansvariga chefer som önskar hålla sig uppdaterade inför beslut om investeringar i AV-utrustning, såväl mjukvara som hårdvara. Monitor Sverige samarbetar med Monitor NO för att ge tidningarnas läsare den bästa och mest relevanta informationen i form av tester, reportage och nyheter. Tidningarna bevakar vad som sker inom 3D-produktion, ljud, ljus och bild. Monitors skribenter är yrkesverksamma användare med lång professionell erfarenhet inom sina respektive bevakningsområden.

Distribution

Direktdistribution till branschföretag:
Producenter, tekniker och inköpsansvariga på produktionsbolag, film- och videobolag, TV-stationer, radiostationer (inklusive lokalradio) och ljudstudior. PA-ansvariga och ljudinstallatörer. Konsult- och serviceföretag inom ljud, ljus och bild samt hård- och mjukvaruleverantörer. Kabel-TV-bolag.

Offentliga lokaler:

Arenor, teatrar, scener och konsertarrangörer. AV- och konferensansvariga på kursgårdar och hotell.

Offentlig verksamhet:

AV- och informationsansvariga på myndiheter och utbildningsinstitutioner.

Utbildning:

Samtliga yrkesinriktade utbildningar på gymnasie- och högskolenivå samt vuxenutbildningar. Samtliga studieförbund inom media, kultur och information.

Här hittar du oss!

 

Datavägen 6B, Askim 43632, Sverige

 

Vi som gör tidningen och hemsidan

Björn Hansen
VD & ansvarig utgivare
Telefon: +46(0)31-7756551

Patrik Blomqvist
Chefredaktör & webbredaktör
Telefon: +46(0)31-7756553

Lena Hansen
Ekonomiansvarig
Telefon: +46(0)31-7756552

Fredrik Hansen
Redaktör & webbredaktör
Telefon: +46(0)31-7756554

Camilla Hansen
Key Account Manager
Telefon: +46(0)31-7756540

Carl Alphonce
Art Director
Telefon: +46(0)31-7756541