En känslosam ljudupplevelse

En känslosam ljudupplevelse

Världens största FLEXOUND Augmented Audio-biograf har nu öppnat i Johor Bahru, Malaysia, tillsammans med TGV Cinemas. Biografen har 140 platser, samtliga utrustade med FLEXOUND-teknik som gör det möjligt för biobesökarna att uppleva känslan av beröring under bioupplevelsen.

FLEXOUND Augmented Audio fungerar som ett komplement i detta fall till biografens befintliga ljudsystem, och låter biobesökarna bokstavligt talat känna vad de hör på skärmen genom ett inbyggt system i stolarna. Den första kommersiella biografen utrustad med detta system installerades i februari 2019, i Finland, där systemet även är utvecklat. 

 

– Ljud är faktiskt vibrationer som vi kan höra med våra öron men vi kan också känna dem med vår hud och kropp, säger Mervi Heinaro, vd för FLEXOUND. Av någon anledning har vi hittills bara använt den mänskliga hörseln för att njuta av ljud och musik. Synkroniserat ljud kom till biograferna på 1920-talet, så det är nu hög tid att lägga känslan av beröring till filmupplevelsen och detta är möjligt på ett elegant och sofistikerat sätt tack vare vår patenterade förstärkta ljudlösning. Sätena rör sig inte, men dina känslor gör det.

 

Tillverkare: FLEXOUND Augmented Audio, www.flexound.com

Båda händerna på surfplattan

Båda händerna på surfplattan

En lättare DJI Mavic-drönare

En lättare DJI Mavic-drönare