Om oss

Tidningen Monitor har funnits sedan 1997 och är Skandinaviens ledande branschtidning för yrkesverksamma inom audiovisuell teknik. Monitor ges ut tio gånger om året och bevakar genom sina fokusnummer områdena ljud, ljudinstallation, projektorer, digital signage, ljus, liveproduktion, AV-teknik, postproduktion, 3D-grafik, IP, webb-tv, streaming, lagringslösningar, säkerhet, stillbild, rörlig bild, med mera.

Monitor finns både i tryckt form och på webben, och som e-nyhetsbrev. Tidningen ges också ut i Norge kvartalsvis och finns på webben.

Målgrupper

Monitor Sverige vänder sig till läsare som är professionellt verksamma inom broadcast och filmproduktion men även till en bredare målgrupp inom olika typer av AV-verksamheter, som konferens- och eventmarknaden samt installation av ljud och bild. Monitor Sverige vänder sig även till reklambyråer med egen produktion eller byråer som producerar strömmande material för internet. Målgruppen omfattar företag, institutioner och individer inom såväl den privata som den offentliga sektorn. Monitor har även en systertidning i Norge med samma namn.

Läsarprofil

Monitor Sverige läses av både aktiva användare och ansvariga chefer som önskar hålla sig uppdaterade inför beslut om investeringar i AV-utrustning, såväl mjukvara som hårdvara. Monitor Sverige samarbetar med Monitor NO för att ge tidningarnas läsare den bästa och mest relevanta informationen i form av tester, reportage och nyheter. Tidningarna bevakar vad som sker inom 3D-produktion, ljud, ljus och bild. Monitors skribenter är yrkesverksamma användare med lång professionell erfarenhet inom sina respektive bevakningsområden.

Distribution

Direktdistribution till branschföretag:
Producenter, tekniker och inköpsansvariga på produktionsbolag, film- och videobolag, TV-stationer, radiostationer (inklusive lokalradio) och ljudstudior. PA-ansvariga och ljudinstallatörer. Konsult- och serviceföretag inom ljud, ljus och bild samt hård- och mjukvaruleverantörer. Kabel-TV-bolag.

Offentliga lokaler:

Arenor, teatrar, scener och konsertarrangörer. AV- och konferensansvariga på kursgårdar och hotell.

Offentlig verksamhet:

AV- och informationsansvariga på myndiheter och utbildningsinstitutioner.

Utbildning:

Samtliga yrkesinriktade utbildningar på gymnasie- och högskolenivå samt vuxenutbildningar. Samtliga studieförbund inom media, kultur och information.

Här hittar du oss!

 

Datavägen 6B, Askim 43632, Sverige

 

Vi som gör tidningen och hemsidan

Björn Hansen
VD & ansvarig utgivare
Telefon: +46(0)31-7756551

Fredrik Hansen
Chefredaktör & webbredaktör
Telefon: +46(0)31-7756554

Lena Hansen
Ekonomiansvarig
Telefon: +46(0)31-7756552

Carl Alphonce
Art Director
Telefon: +46(0)31-7756541

Camilla Hansen
Key Account Manager
Telefon: +46(0)31-7756540