All in Test

TEST: DPA Microphones 6060 & 6066

Krympande budgetar klarar man sig väl gärna utan, men krympande mikrofoner kan ha sina fördelar. Danska DPA har tidigare satt ribban för många ljudtekniker med sina små miniatyrmikrofoner. Nu krymps de till nästan halva storleken och bevisar att storleken verkligen spelar roll.

TEST: Panasonic AG-CX350

Till det yttre är Panasonics AG-CX350 inte en kamera som sticker ut – den har som de flesta senare kameror ett tydligt 4K-märke och skiljer sig inte nämnvärt från mängden. Men när vi granskat den närmare och haft den i bruk ett tag fann vi flera egenskaper som gör den till en kompetent maskin. Bland annat dess zoom- och livesändningsförmåga.

TEST: Solid State Logic Fusion

Produkter som gör att produktioner låter bättre är alltid trevligt, och Solid State Logics Fusion har ansatsen att ge oss flera användbara verktyg både för att färga hela mixar eller enskilda bussar. Och vem kan säga nej till en ljudenhet med inbyggd spelkonsol?

TEST: Nikon Z7 & Sony A7R III

Det är åter dags för ett dubbeltest mellan två maskiner vi har haft ögonen på ett tag. Och den här gången rör det sig om kameror från Sony och Nikon i form av A7R III och Z7. En testrunda där den ena koras till solklar vinnare rörande byggkvalitet och grepp, medan den andra levererar ett vassare fokus.

TEST: Sanken CS-M1

Allt blir mindre i elektronikens värld, och små mikrofoner har väl ingen tackat nej till? Sanken kommer med en lättviktare lång som ett pekfinger, en miniatyr-shotgun med interferenstub och allt. Vi tar en titt på CS-M1.

TEST: Gitzo GHFG1 (Gimbalhuvud)

Gimbalhuvud är ett måste för djur- och fågelfotografering med långa teleobjektiv. De är välbalanserade och lätta att manövrera för att till exempel följa en fågel som flyger. Det unika med Gitzos gimbalhuvud GHFG1 är att det även passar för videofilmning.

TEST: 64 Audio U18 Tzar

Vanliga hörlurar har ett membran per lur, lite mer high-end-produkter har två-tre membran för olika frekvensomfång. Sedan finns det de som gör saker och ting annorlunda. Inget knussel, sade 64 Audio, och satte in arton membran per hörlur!

TEST: Sony PXW-Z90 & Canon XF400

I höstas släppte Sony en ny kamera, PXW-Z90, som till det yttre är identiskt lik PXW-Z70. I samma segment finner vi även nya kameror från Canon, XF400 och XF405. Efter en jämn match mellan kamerorna kunde vi konstatera att här inte finns någon förlorare, men att den ena drar det längre strået när det kommer till design, medan den andra är snäppet vassare när det ska navigeras runt bland funktioner.

TEST: Manfrotto Nitrotech N12 + 545B

På test är Manfrottos senaste videohuvud Nitrotech N12, ackompanjerat av trebensstativet 545B. N12 har likt föregångaren N8 en kvävekolvsmekanism för att kontrollera motviktsbalansen men är en snäppet större variant av sin syskonmodell. Vi tog duon på en testrunda och fann en rad användbara finesser.

TEST: Adam Audio S3H

Från tyska ADAM kommer en ny serie studiomonitorer utrustade med nyutvecklade högtalarelement och förbättrade förstärkare. Inbyggd DSP-kraft hanterar all filtrering och ger möjlighet till att skräddarsy högtalarljudet efter eget tycke och smak. På test är modellen ADAM S3H som är bestyckad med dubbla sjutums baselement, fyratums mellanregister och handtillverkade banddiskanter.

TEST: Sony Alpha A9

Med Sony A9 har man skapat ett riktigt fartmonster. Eller vad kan man kalla en kamera som klarar 20 bilder per sekund med följande autofokus i komprimerat RAW-format, 24,2 megapixel i fullformat och kan ha slutartider på 1/32 000 sekund? Att kameran är välbyggd och ser bra ut gör den än mer till en skräck för konkurrenterna. Men hur är den att arbeta med? Monitor fick möjligheten att låna en kamera under några veckor i juli.