REPORTAGE: MDH

På senare år har allt fler sektorer börjat använda Virtual Reality och Augmented Reality i reklam- eller utbildningssyfte. Dock har hologram blivit ett så pass hett begrepp att många VR-och AR-byråer nu lagt till holografisk projektion. Och vad gäller teknologin tillhör MDH branschledarna.

TEST: Panasonic Lumix GH5

Under våren 2017 lanserade Panasonic en ny kamera som visar att de lyssnat på kritiken, sneglat på konkurrenterna och tagit vara på det egna kunnandet när det gäller professionell utrustning för video- och filmproduktion. Panasonic Lumix GH5 är allt det GH4 inte var och lite till. Monitor tog kameran för en testrunda.

INTERVJU: Mikael Brodin, Ljudbang

När Ljudbangs grundare och vd Mikael Brodin flyttade upp till Luleå i slutet på 80-talet startade han sitt företag, med inriktning på filmljud parallellt med sitt jobb på Sveriges Radio. När han för sju år sedan flyttade ner till Stockholm, så utökades Ljudbang med ännu ett studiokomplex. I dag är de åtta personer på lönelistan, tre i Luleå och fem i Stockholm. De har lika många frilansare som anställda som jobbar med deras projekt och kunder från hela världen.

INTERVJU: Trond Solvold, Dataton

Nu är det klart: 820 OLED-displayer från LG och ett nav bestående av multiskärmssystem, mediaspelare samt ett mjukvarubaserat kontrollsystem från Dataton i världens största galleria. Tillsammans bildar de världens största videovägg – och sätter rekord i tre kategorier. 
– En helt galen känsla när du står framför väggen, säger Datatons Trond Solvold.