REPORTAGE: Aruba

Aktivitetsbaserade kontor är en trend som vuxit sig allt starkare de senaste åren. Men som hos alla nyheter uppstår en del oväntade utmaningar som det gäller att möta. Inte minst ställs det nya krav på IT-infrastrukturen, så att den stöttar verksamheten så som den ser ut på ett aktivitetsbaserat kontor. Aruba erbjuder lösningar för just detta.

REPORTAGE: Rewind, London

Opera i animerad VR-tappning. Den första 360-sändningen för BBC. Interaktiva speglar för Ikea.
Mixed Reality-projekt utförda med Microsofts HoloLens. Den engelska studion Rewind har stått
för det ena banbrytande projektet efter det andra.

REPORTAGE: FIX8Group

När Neil Trenell 2005 blev anlitad av BBC att sköta det tekniska till en stor musikfestival i Manchester hade han ingen aning om att det skulle innebära början till ett företag som blivit branschledare inom projektion. FIX8Group har jobbat på riktigt stora projekt, som lanseringen av Xbox mitt i Berlin och Eurovisionfestivalerna i Malmö och Göteborg.

REPORTAGE: YRGO:s utbildning inom teater-, event- och scenteknik

Arbetsmarknaden skriker efter kompetent arbetskraft inom teater-, event och scenteknik, berättar Ulf Nielsen (t.h.) som sedan hösten 2017 är i gång med en utbildning inom områdena på YRGO (högre yrkesutbildning Göteborg) för ett besvara efterfrågan. Monitor träffar de tre eleverna Cilla Berndalen (t.v.), Wilmer Kääntä och Najomi Brezina som berättar om sina intryck och sina framtidsvisioner.

REPORTAGE: Panasonic LinkRay

Redan år 1880 uppfann Graham Bell och hans assistent Charles Sumner Tainter fotofonen som var ett system för kommunikation överförd via ljus. Det är tekniken bakom fotofonen som Panasonic tagit till nästa steg i utvecklingen av LinkRay-systemet, som bygger på deras egenutvecklade Visible Light Communication-teknik.

REPORTAGE: Pro Sound Effects

När de stora bolagen BBC, CBS, Vice och Google behöver ljudeffekter vänder de sig till Pro Sound Effects i Brooklyn, New York. Vi kontaktade chefen och grundaren Douglas Price för en inblick i verksamheten och hur man bland annat gick till väga för att samla branschlegenden Mark Manginis verk i sitt bibliotek.