BRANSCHNYHET: Colorist Society International (CSI) får svenska representanter

BRANSCHNYHET: Colorist Society International (CSI) får svenska representanter

Presenterar Nikolai Waldman och Ola Bäccman.

CSI är en internationell organisation för professionella colorister som startades 2016 och i dag består av fler än 250 medlemmar i hela världen. CSI:s mål är att främja framsteg, utbilda och skapa medvetenhet kring färgkorrigering.

I Sverige representeras CSI nu av Nikolai Waldman och Ola Bäccman, båda två colorister med lång erfarenhet inom filmbranschen. De kommer att jobba för att sprida kunskap om färgkorrigering och att verka för colorister i Sverige. Även DIT:ar, fotografer, bildrestaurerare och andra som är intresserade av färgkorrigering kan bli medlemmar i CSI.

CSI jobbar internationellt och har blivit erkänt av Oscars-Akademin (Oscars - The Academy of Motion Picture Arts and Sciences), ImdB (Internet Movie Database). Sponsorerna består bland annat av Blackmagic Design, Dolby, Divergent Media, Film Convert, FSI, och SAM.

CSI’s medlemmar har jobbat på filmer så som Bladerunner 2049, Interstellar och The Hateful Eight. Medlemmar i Sverige förutom Nikolai och Ola är bland andra Mats Holmgren, Carl Skaff (båda på Chimney).

Mer information om CSI finns på www.coloristsociety.com

PRODUKTNYHET: Monitorkvintett från SmallHD

PRODUKTNYHET: Monitorkvintett från SmallHD

PRODUKTNYHET: Korrigera högtalarna med Waves

PRODUKTNYHET: Korrigera högtalarna med Waves