Genelec förser historisk byggnad med ljud

Genelec förser historisk byggnad med ljud

Östermalms Saluhall i Stockholm byggdes 1888 och föreligger idag samma skydd som ett byggnadsminnesmärke. Under fyra års tid har Saluhallen genomgått en renovering, där hantverkare har jobbat enligt tradition för att återställa byggnaden till dess ståtliga ursprungsskick, dock med vissa uppdateringar. För att skapa rätt atmosfär har man valt att utrusta med högtalare från Genelec och deras Smart IP-högtalarlösning. JAM Stage & Proaudio kallades in för uppdraget. 

 

– Uppdraget var att tillhandahålla en ljudlösning av hög kvalitet som kunde täcka alla de olika behoven med fokus på användarvänlighet, säger Dragan Nedeljkovic på JAM Stage & Proaudio. Vi behövde ett system som kunde leverera en tonal balans med god spridning och respons off-axis, för att motverka den bullriga miljön och skapa en oas av lugn för restauranggästerna. Vi behövde också kunna dela in zonerna effektivt för att tillgodose event och andra scenarios.

 

– Det kan ha tagit fyra år att slutföra renoveringarna, men det finns en tendens i dessa typer av projekt att med mindre än en vecka kvar till öppning börja tänka på ljudsystemet! fortsätter Dragan. Vi hade bara tre dagar på oss att leverera en komplett lösning med kort om tid för att planera högtalarnas placering, strömmatning, kabelavstånd och så vidare. Dessutom arbetade vi i en svår byggnad där det enda tillgängliga utrymmet för rack var i källaren, och kablarna kunde inte dras på ett smidigt sätt. Det enda verkligt genomförbara alternativet var att köra hela projektet över IP. Genelecs nya Smart IP-högtalare, med Dante, Power-over-Ethernet (PoE) och styrning över en enda standard nätverkskabel blev lösningen på alla problem. 

 

Totalt har 19 Genelec 4430 Smart IP-högtalare installerats över sex zoner i den nyöppnade Saluhallen på Östermalm. 

Modulära matrisswitchar

Modulära matrisswitchar

Matrix Sales plockar in en ny säljare

Matrix Sales plockar in en ny säljare