Qyre undersökning summerar pandemiåret för frilansare

Qyre undersökning summerar pandemiåret för frilansare

Undersökningen är genomförd under perioden juni - augusti år 2021. Den besvarades av totalt 133 personer i åldern 20-69 år, där de flesta har mer än 10 års erfarenhet som frilansare.

Att jobba som frilansare inom medieproduktion är enligt undersökningen i huvudsak förknippat med positiva upplevelser. En majoritet anser att frilanslivet påverkar deras välmående positivt eller mycket positivt. Många upplever att det är en bransch som präglas av god gemenskap.  Samtidigt innebär frilansandet en upplevd oro och fyra av tio i undersökningen anser att ekonomisk otrygghet är den största nackdelen. Medan de flesta mår bra inför och under ett uppdrag, så menar över 40 procent att man under det senaste året har mått dåligt mellan uppdrag. En majoritet anger att de känner ångest och stress kopplat till varifrån eller när nästa uppdrag kommer.

– Resultaten är inte förvånande, utan bekräftar egentligen den bild av branschen vi hade sedan tidigare. Däremot verkar coronapandemin inte haft lika stor negativ effekt som man kunnat tro, vilket är intressant i sig, säger Michael Starck VD på Qyre.

För mer information om undersökningen kontakta Jesper Dahl marknadschef på Qyre, jesper.dahl@qyre.com

Canon släpper objektiv för 180° VR

Canon släpper objektiv för 180° VR

PPDS samarbetar med Intel, Advantech och Navori Labs

PPDS samarbetar med Intel, Advantech och Navori Labs