Creative Technology klar för KAIROS

Creative Technology klar för KAIROS

KAIROS är en mjukvarubaserad open source-plattform som fungerar oberoende av upplösning och format. Det hjälper Creative Technology att hantera övergången från SDI till IP routing.

Creative Technology är en av världens ledande leverantörer av AV-utrustning till broadcast, företag och underhållningsbranscher, så väl som till sportevenemang. De är en erkänd teknologipartner till både Panasonic Broadcast & ProAV- och Visual Systemsavdelningar.

– Vi har utvecklat en IP strategi här på Creative Technology under flera år, men det är först nu som vi hittat en plattform, som gör det möjligt för oss att hantera den spännande övergången från SDI till IP routing. KAIROS ger oss precis de möjligheterna. Nu kan vi erbjuda våra kunder möjligheten att blanda och byta mellan olika videosignaler och distribuera det i vilket format och upplösning som helst. Vi är väldigt förväntansfulla att vidareutveckla vårt samarbete med Panasonic och stötta utvecklingen av KAIROS som plattform, säger Sid Lobb ansvarig för Integrated Networks & Vision hos Creative Technologies.

Plattformen använder CPU/GPU-processer för att leverera markant förbättrad prestanda. Det möjliggör okomprimerad bearbetning, äkta okomprimerade 4K ingångar och fullständigt simultant stöd för baseband- och IP signaler, så som ST2110 och NDI allt med en ultralåg 1-bilds fördröjning.

– Att en av marknadens ledande leverantörer inom sin bransch använder KAIROS är en stor bekräftelse på dess revolutionerande egenskaper. KAIROS förbättrar både kvaliteten och produktiviteten markant för videoproduktion och videostreaming hos broadcasters och event producenter. Det spås bli de facto-standard för den kommande generationen av videoproduktionsplattformar, säger Andre Meterian ansvarig för Professional Video System-enheten på Panasonic Business.

 Panasonics Real-Time Tracking Software Development Kit är här

Panasonics Real-Time Tracking Software Development Kit är här

Liten storlek med hög kvalité

Liten storlek med hög kvalité