En ny analog serie från Pentax

En ny analog serie från Pentax

Pentax meddelar att de startat ett nytt analogt projekt. Målet är att utveckla flera nya analoga produkter för både fotografer som är nya inom analog fotografering och för de mer erfarna.

Inledningsvis kommer de att lansera en analog kompaktkamera och senare en systemkamera. Pentax började tillverka fotoutrustning redan 1919 och har under årens lopp samlat på sig en gedigen kunskap om produktion och tillverkning av kameror. I detta projekt kommer de att sammanföra både erfarna och yngre ingenjörer för att dra nytta av den expertis och teknik som Ricoh Imaging/PENTAX skapat och bevarat när det gäller analoga kameror. Samtidigt införlivar de den senaste tekniken och de senaste koncepten i projektet. Pentax kommer att arbeta nära slutanvändarna och planerar att marknadsföra projektet genom olika evenemang online, offline och i sociala medier. Samtidigt kommer de lyssna till kommentarer och förslag från kameraanvändare om produktutveckling.

– Vi har sett en ökad efterfrågan på analoga kameror och analog fotografering har ökat i popularitet, särskilt bland yngre generationer. Sök efter "analog kamera" på internet och det finns otaliga bilder på kreatörer och kändisar som använder analoga kameror. Många unga fotografer tycker också om att ta bilder med analoga kameror, framkalla filmen och sedan ladda upp bilderna i digitaliserad form till sociala medier utan att göra slutliga utskrifter, säger Karsten Rath hos Focus Nordic.

Snabb router från Netgear

Snabb router från Netgear

Nytt tillbehör till Sonys DWX-serie

Nytt tillbehör till Sonys DWX-serie