Limecraft hjälper SVT

Limecraft hjälper SVT

SVT har ett starkt public service-uppdrag och de blev nyligen först i Europa med att tillhandahålla undertexter till 100% av sitt on-demand nyhetsinnehåll.

För att dra nytta av den snabba tekniska utvecklingen beslutade SVT att samarbeta med Limecraft och Woody Tech. Uppdraget var att skapa ett lättanvänt och snabbt arbetsflöde för icke-teknisk personal.  Limecraft tillhandahåller ett innovativt undertextningsplugin, som integreras sömlöst med produktionsmiljön hos SVT.

– Alla moderna medieorganisationer brottas ständigt med frågorna om teknik och effektivitet. Undertextningsprocessen har alltid varit väldigt manuell och tidskrävande. När våra journalister tog ett större ansvar för att skapa undertexter blev det tydligt att vi behövde hitta ett bättre sätt att möta vårt ansvar, säger Olof Appelqvist chef för postproduktion på SVT.

– Den här lösningen är ett bra exempel på teknik som ger påvisbara effektivitetsfördelar och förenklar arbetsflöden, säger Limecrafts medgrundare Maarten Verwaest.

Smidig streaming

Smidig streaming

Proffskort från OWC

Proffskort från OWC