NAB 2017: Sound Devices avtäcker MD-4, MixPre3 & MixPre6

NAB 2017: Sound Devices avtäcker MD-4, MixPre3 & MixPre6

Sound Devices besök på årets NAB i Las Vegas innehåll två riktigt spännande släpp. Dels avtäckte man två högpresterande och prisvärda inspelare i MixPre-serien, och dels Analog-to-Dante-enheten MD-4. 

Störst i Sound Devices monter var utan tvekan MixPre-seriens tillskott, här innehållande modellerna MixPre3 (trekanals) och MixPre6 (sexkanals).

Medan trean har tre mick/line-ingångar (XLR), är sexan utrustad med fyra combojack (XLR/TRS). Gemensamt för bägge är 3,5-millimeters AUX-ingång, tvåkanals line-in-ljud, camera return och tidskod. 

Vad beträffar funktioner och egenskaper som dessa delar är att de spelar in såväl isolerade spår som stereomix, samt en uppsjö inställningar uppdelade i en basic-meny och en för avancerade val. (Vi återkommer med mer info om dessa i ett kommande test).

Enkelt handhavande i kombination med hög prestanda var säljpunkterna när Sound Devices ljudinterface MD-4 presenterades. Maskinen ansluter analogt ljud till Dante-nätverk och är besmyckad med fyra fantommatade tillika högpassfilter-försedda mick/line-ingångar (high-gain, 70 dB) och fyra balanserade, analoga utgångar. Samtliga upplysta av LED-nivåmätare. 

Dessa kan routas till hörlursjacken, både på front- och bakpanelen, för signalmonitorering.

Pris: MixPre-3: 649 dollar, MixPre-6: 899 dollar, MD-4: Ej fastställt. 
Tillverkare: Sound Devices, www.sounddevices.com

NAB 2017: Easyrig presenterar uppgraderingar till riggsortimentet

NAB 2017: Easyrig presenterar uppgraderingar till riggsortimentet

NAB 2017: Storsläpp från Atomos i form av Sumo

NAB 2017: Storsläpp från Atomos i form av Sumo