BRANSCHNYTT: MTG Sverige tillsätter ny vd

BRANSCHNYTT: MTG Sverige tillsätter ny vd

Ska fortsätta utveckla MTG:s position som ett fullt integrerat mediehus inom tv, digital kommunikation och innehållsproduktion.

MTG annonserar idag sin nya vd för den svenska verksamheten, Filippa Wallestam, som arbetat inom bolaget sedan 2014 i olika roller, senast som operativ chef för den nordiska verksamheten. Som vd för Sverige ska Filippa fortsätta utveckla MTG:s position som ett fullt integrerat mediehus inom tv, digital kommunikation och innehållsproduktion.

Tillsättningen följer MTG:s besked att dela upp bolaget i två delar – MTG och Nordic Entertainment Group – där Filippa kommer att rapportera till Anders Jensen, blivande vd och koncernchef för Nordic Entertainment Group. Hennes ansvar blir TV3, TV6, TV8 och TV10, tillsammans med Viasat, Viafree och MTG:s radioverksamhet i Sverige.

– Jag är fantastiskt glad att Filippa nu tar över som MTG Sveriges nya VD och därmed blir vår framtida VD för Nordic Entertainment Group Sverige, säger Anders Jensen. Filippa har i rollen som operativ chef varit instrumentell i framgången för MTG i Norden där hon varit del av vår nordiska ledningsgrupp.

BRANSCHNYTT: Lawo utser ny Senior Production Manager, Radio OnAir

BRANSCHNYTT: Lawo utser ny Senior Production Manager, Radio OnAir

INTERVJU: Bengt Grewin, belysningsmästare (Vår tid är nu)

INTERVJU: Bengt Grewin, belysningsmästare (Vår tid är nu)