PRODUKTNYHET: Fullformatskamera, 4K-objektiv och cine-objektiv från Canon

PRODUKTNYHET: Fullformatskamera, 4K-objektiv och cine-objektiv från Canon

Lanserar flaggskeppet EOS C700 FF och fem objektiv.

EOS C700 FF

Inledningsvis, Cinema EOS C700 FF. Kameran har en nyutvecklad nästa-generations CMOS fullformatssensor (38,1 x 20,1 mm) och kan spela in i upp till 5,9K. EOS C700 FF har även stöd för inspelning i flera format, när EF-, PL- och anamorfiska objektiv används. Med EF-objektiven stöds Canons autofokussystem, Dual Pixel CMOS AF. 

Med den dedikerade inspelningsenheten CDX-36150 kan EOS C700 FF spela in 5,9K 12/10-bitars RAW, med alternativ för 4K och 2K 12-bitars RAW, liksom inspelning i ProRes 4K. Kameran tar upp till 60 bilder per sekund (5,9K), 72 bilder per sekund (4K crop) och upp till 168 bilder per sekund (2K crop). Med 5,9K-översampling kan kameran leverera 4K- och 2K-bilder med "högre kvalitet, minskade moaré-effekter och lägre brus."

Kameran är kompatibel med de befintliga Canon EOS C700-tillbehören, inklusive sökaren EVF‑V70, objektivadaptern MO-4E/ MO-4P B4 och enheten för fjärrhantering, OU-700.

EOS C700 FF i korthet

 • 5,9k CMOS fullformatssensor
 • 15 stegs dynamiskt omfång
 • Olika sensorlägen, inklusive fullformat, Super 35mm och Super 16mm
 • Dual Pixel CMOS AF-system med Canons EF-fattning
 • Flera inspelningsformat, inklusive Canon Cinema RAW, ProRes och XF-AVC 

Fem nya objektiv

Den största nyheten här berör en helt ny objektivkategori, UHDgc, som introduceras genom tre ENG/EFP-objektiv: CJ24ex7.5B, CJ18ex7.6B och CJ14ex4.3B.

UJ66x9B

Den kompakta trion levererar 4K-upplösning och är passande för dokumentärer och nyhetssändningar. "Beläggningarna och lins-konstruktionerna förhindrar reflexer och reducerar ljusslöjor för att få bilder med jämna nyanser. En optimerad sammansättning av fluorit och UD-glas minskar kromatisk aberration och skapar klarare bilder." Man lovar även ingen skärpeförlust och inga kantfärgningar.

Samtidigt utökar man objektivsortimentet med UJ66x9B, som sägs kunna åstadkomma 66x förstoring med en brännvidd på nio till 1 200 mm (med inbyggd 2x extender). Dess flytande tillika interna fokussystem lovar "ytterligare förbättring av upplösningen och levererar 4K-broadcastkvalitet". Med i paketet ryms även inbyggd bildstabilisering och servoteknologi.

CN-E20mm T1.5 L F

Till sist lanseras CN-E20mm T1.5 L F, som är ett fast vidvinkelobjektiv för filmproduktioner. Objektivet har en asfärisk lins med stor diameter och glas med utlovat låg dispersion. Pjäsen är också försett med T-värde på 1,5 och elvabladig bländare. Passande kameror är exempelvis EOS C700 FF och EOS-1D C. 

PRIS: EOS C700 FF: 27 999 EURO, CJ24EX7.5B, CJ18EX7.6B och CJ14EX4.3B: UPPGIFTER SAKNAS, UJ66x9B: UPPGIFT SAKNAS, CN-E20MM T1.5 L F: 4 220 DOLLAR
TILLVERKARE: CANON, WWW.CANON.SE

  UTE NU: Monitor April (Ljus, lampor och LED)

  UTE NU: Monitor April (Ljus, lampor och LED)

  PRODUKTNYHET: Pekskärmsöverdrag och ramar för Sonys Bravia-skärmar

  PRODUKTNYHET: Pekskärmsöverdrag och ramar för Sonys Bravia-skärmar