Nyheter som lär mätta dina cineastiska behov

Nyheter som lär mätta dina cineastiska behov

EOS C300 Mark III är det senaste tillskottet i Canons Cinema-kamerautbud. Samtidigt lanserar de även hybridobjektivet CINE-SERVO, ett zoomobjektiv särskilt anpassat för broadcast och filmproduktion. 

Kameran bygger vidare på tekniken i Mark II-modellen som lanserades 2015 och bjuder på flera spännande nyheter. Tack vare DGO-sensorn, som är ett nyutvecklat bildbehandlingssystem, får Mark III exempelvis krispig och klar bildkvalitet i svagt ljus. Kameran hanterar även flera flexibla inspelningsformat: bland annat kan den spela in internt i 4k Cinema RAW Light, Canon XF-AVC i 4k DCI och UHD med 10-bitars 4:2:2. Objektivfattningen kan dessutom modifieras mellan fattningarna EF, PL och EF Cinema-lock utan att lämna in den till ett servicecenter.

Objektivet med den snitsiga beteckningen CN10X25 IAS S CINE-SERVO hanterar 4k och 8k, har en bred brännvidd och är kompatibelt med Super 35mm och kameror med fullformatssensor. Den elvabladiga bländaren ger en härlig bakgrundsslöja och de varma färgtonerna bidrar till äkta ”biokänsla”. Produkterna finns tillgängliga från och med juni respektive juli 2020. 

 

Pris: EOS C300 Mark III kostar 136 875 kronor inkl. moms. Objektivet saknar prisuppgift.

 

Tillverkare: Canon, www.canon.se

Utökad S300-mixer för System T

Utökad S300-mixer för System T

Appen F6 Control uppdateras

Appen F6 Control uppdateras