PRODUKTNYHET: D&b Audiotechnik avtäcker A-serien på Infocomm

PRODUKTNYHET: D&b Audiotechnik avtäcker A-serien på Infocomm

Flexibelt som point source, kontrollerbart som line array.

Med A-Series introducerar d&b audiotechnik en helt ny produktkategori: augmented array.

Serien har utvecklats med två fördelar: variabla vinklar mellan högtalarlådorna, och akustisk optimering med Midrange Directivity Control eller Array Processing.

Systemet hävdas vara lika flexibelt som ett point source-kluster, men ger högre ljudtryck, och har kontrollmöjligheterna hos ett d&b line array, men med färre högtalarlådor. A-Series består av högtalarna AL60 och AL90 och installationsversionerna ALi60 och ALi90.

Högtalarna kan flygas horisontellt och vertikalt i arrays med två till fyra högtalare, eller användas som en enkel point source. Variabelt ställbara vinklar mellan högtalarlådorna indelade i 5-graders-steg, från -10 till +10°, ger fem vinklingsalternativ mellan varje högtalare och ska öka flexibiliteten med systemet, vilket i sin tur ska minska antalet högtalare som behövs.

Midrange Directivity Control (MDC) ser till att frekvenser mellan 200 Hz och 2 kHz är jämnt fördelade, oberoende av spridningsvinkeln. Med 60 graders horisontell kontrollerad spridning ner till cirka 550 Hz kan AL60 / ALi60 täcka ett avstånd på upp till 30 meter. AL90 och ALi90 – med sina 90 graders horisontella spridning ner till 370 Hz – är ljudmässigt och mekaniskt kompatibla, skriver man, och sägs garantera att samma optimala akustiska resultat uppnås konsekvent överallt, oavsett vinkel – oavsett konfiguration.

AL60 / AL90-högtalarna har en passiv tvåvägsdesign med en 1,4-tums HF compression-driver med tretums membran monterad på en waveguide och två tiotums Neodymium LF-drivers. Kombinationen av “sofistikerad waveguide-design” och symmetriskt bipolärt monterade LF-drivers lovar en jämn delning i crossover-designen. Spridningen från varje högtalare kopplar utan luckor och summerar sammanhängande.

A-serien är kompatibel med en rad d&b-förstärkare och subbasar. Detta med syftet att systemet i sin helhet kan skräddarsys för att möta specifika applikationsbehov. Fyrkanalsförstärkarna 30D, D20 och D80 ger per kanal “omfattande inställningsmöjligheter” med två 16-bands eq:s med parametriska, notch-, shelving- och asymmetriska -filter samt delay-funktioner på upp till tio sekunder. V-GSUB och Vi-GSUB rekommenderas som subbasar till A-serien.

PRIS: UPPGIFTER SAKNAS
TILLVERKARE: D&B AUDIOTECHNIK,
WWW.DBAUDIO.COM

PRODUKTNYHET: Bose presenterar stort produktsläpp och ny Sales Manager för Skandinavien

PRODUKTNYHET: Bose presenterar stort produktsläpp och ny Sales Manager för Skandinavien

PRODUKTNYHET: Monitorlurar med extra bas från Tascam

PRODUKTNYHET: Monitorlurar med extra bas från Tascam