Panasonic släpper Whitepaper om LED-väggar och projektorer

Panasonic släpper Whitepaper om LED-väggar och projektorer

LED-skärmar för användning vid live-evenemang byts idag ut mot den senaste generationen av 3-chip DLP-laserprojektorer. En ny rapport från Panasonic visar att övergången till projektorer beror på de kreativa, kommersiella och operationella fördelarna. Rapporten hänvisar till erfarenheter från de största scenuthyrningsföretagen i Europa, inklusive AED Group i Belgien och STS Communication i Italien.

Erfarenheterna från de europeiska scenuthyrningsfirmorna visar att projektorer är lättare och mer kostnadseffektiva att använda, och att bildprestandan och strömförbrukningen är lika bra eller bättre än motsvarande LED-alternativ. Vid en standard evenemanguppsättning med leverans av fyra skärmar, varje i måtten 9,6x6 meter med bilder i 4K-upplösning, rapporterade scenuthyrningsfirmorna om en mängd besparingar genom att använda projektorer istället för LED-skärmar: Tidsförbrukning för tidigare kontroll minskade från en vecka till mindre än en dag. Transportkraven minskade från 70 flight cases till bara fem. Installationstiden minskade från 110 till 40 timmar. Strömförbrukningen var 2–3 gånger högre för LED-skärmar vid leverans av samma ljusstyrkenivå.

Scenuthyrningsfirmor har snabbt insett att detta är en game-changer som tillför het ny kommersiella och operationella fördelar, bildprestanda och kreativ flexibilitet som slår de i LED-skärmar.
— Thomas Vertommen, europeisk produktchef för Panasonic Business.

Rapporten “The Return of the Laser Projector for Event Backdrops” kan läsas här.

Registrera dig för att ladda ned Whitepaper här.

Visono Media tar in ny delägare

Visono Media tar in ny delägare

DJI släpper sin nya stabiliseringslösning DJI RS 2

DJI släpper sin nya stabiliseringslösning DJI RS 2