Ny ljusrigg på Stockholms Stadsteater

Ny ljusrigg på Stockholms Stadsteater

När Stockholms Stadsteater återigen slår upp dörrarna för publiken är det slut på lampor som stör föreställningen. Nya lampor från Prolights har reducerat ljudet till gästers, scenkonstnärers och anställdas glädje. 

I dag är de gamla halogen- och urladdningslamporna utbytta mot LED-lampor. Ljusriggen över teaterns huvudscen utgörs nu av bland annat 45 Prolights Ra 3000 Profile-enheter, levererade av Gobo som är återförsäljare för varumärket. Ra 3000 Profile är en 1,000W LED-ljuskälla med 25,000 lumen output, med jämn ljusbild som dessutom är tyst under drift. 

– På Stockholms Stadsteater har vi sex till sju olika föreställningar under loppet av en vecka, från musikaler och rockkonserter till teaterföreställningar så lamporna måste fungera till allt. Utmaningen var att hitta lampor som var tillräckligt kraftfulla, men som inte gjorde något oväsen. Det har vi uppnått med lamporna från Prolights. Vissa föredrar ett kallt, kraftigt ljus, men vi var ute efter de varma toner som ger lägre verkningsgrad, men också ett mer naturligt ljus. Det är viktigt på en teaterscen, där skådespelarnas mimik måste framträda så tydligt som möjligt, säger Tobias Jaeger ljustekniker på Stockholms Stadsteater.


Litepanels hyllas med ännu en Emmy

Litepanels hyllas med ännu en Emmy

Special-Elektronik sluter distributionsavtal med Absen

Special-Elektronik sluter distributionsavtal med Absen