PRODUKTNYHET: Samyang lanserar 14mm AF-objektiv för Canon fullformat

PRODUKTNYHET: Samyang lanserar 14mm AF-objektiv för Canon fullformat

Autofokus, elektronisk bländare och vädertätning är några av egenskaperna hos Samyang AF 14mm f/2.8 EF – en ny ultravidvinkel med Canon-fattning.

AF-objektivet är designat för att teckna ut fullformat och ger en bildvinkel på 116.6 grader diagonalt. Det går också att använda på en Canon DSLR-kamera med APS-C-sensor, vilket ger en bildvinkel på 92.8 grader, motsvarande ett objektiv med 22.4mm brännvidd.

Inbyggd fokusmotor finns på plats, samtidigt som en elektroniskt styrd bländare gör det möjligt att använda kamerans alla exponerings- och ljusmätningsmetoder. Vill man  fokusera manuellt har objektivet en AF/MF-omkopplare och en bred fokusring.

Konstruktionen består av 15 linselement arrangerade i tio grupper. Bland dessa finns två asfäriska, fyra linser av HR-glas (High Refractive) och en lins av ED-.glas (Extra low Dispersion). Vidare används tillverkarens multilagers antireflex-behandling UMC (Ultra Multi Coating).

För att förhindra fukt och damm från att tränga in, har man försett insidan med gummipackningar.

PRIS: 7 299 KRONOR
TILLVERKARE: SAMYANG, WWW.SAMYANG.COM

BRANSCHNYHET: Lawo värvar Senior Sales Managers från Studer

BRANSCHNYHET: Lawo värvar Senior Sales Managers från Studer

SAMMANDRAG: Sharp Inspire Expo 2018

SAMMANDRAG: Sharp Inspire Expo 2018