PRODUKTNYHETER: Nya skärmar och slot-in-datorer från NEC

PRODUKTNYHETER: Nya skärmar och slot-in-datorer från NEC

”Exceptionell” bildkvalitet i extra stort format, följt av ”högpresterande” datorer  för ”smart och sömlös” mediaanslutning.

MultiSync V-serien är en serie pixelfria storformatsskärmar som utformats för digital signage-bruk ibland annat detaljhandeln, underhållningsbranschen, på museum, och i mötes- och konferensrum.

Skärmarna finns i storlekarna 75, 86 och 98 tum och listar specifikationer så som Ultra HD, ljusstyrka på 500 cd/m2 och anti-reflexyta för ”god läsbarhet”. Kontroll över ljusstyrka, färg och gamma, samt färganpassning för specifika ändamål, är det tillverkarens Spectraview Engine respektive uniformity-funktion som ligger bakom. Och med plattformen Open Modular intelligence (OMi) lovas smart och sömlös uppkoppling mellan innehållskälla och skärm.

Samtliga modeller i V-serien inkluderar programvaran NaViSet Administrator 2 för enhetshantering. Detta gör det möjligt för användare att styra skärmarna centralt.

Slot in-datorer

Apropå OMi har man även släppt nya slot-in-datorer baserat på detta, som kompletterar portföljen av Raspberry Pi- och Android-baserade OPS-datorer.

OPS Slot-in PC är en inbäddad dator som stöder flertalet användningsområden, från statisk uppspelning av innehåll till krävande, interaktiva och högupplösta applikationer. Dessa inkluderar allt från detaljhandel och digital-out-of-home (DooH)-annonsering till menytavlor för mat och dryck, wayfinding för transport, informationsskärmar och digitala bioaffischer, bland mycket annat.

De nya Slot-in-enheterna är baserade på den sjunde och senaste generationen av Intel CoreTM-processorteknik, vilket inkluderar CoreTM i3, CoreTM i5 samt CoreTM i7-processorer. Detta kommer att “förenkla installation, användning och underhåll” av enheterna, samtidigt som uppgradering av digital signage-utrustning sägs ska underlättas. 

INTERVJU: Åke Larsson, Special-Elektronik

INTERVJU: Åke Larsson, Special-Elektronik

PRODUKTNYHET: Golden Age Music lanserar ELA M 251-inspirerad mick

PRODUKTNYHET: Golden Age Music lanserar ELA M 251-inspirerad mick