IBC 2018: DPA Microphones introducerar världens minsta professionella mikrofonkapsel

IBC 2018: DPA Microphones introducerar världens minsta professionella mikrofonkapsel

Debuterar 6000-serien på årets upplaga av IBC-mässan i Amsterdam.

Genom 6000-seriens mikrofonkapslar tar man enligt företagets CEO Kalle Hvidt Nielsen ett betydande steg framåt i utvecklingen, och att man inte ska underskatta dess storlek.

Serien innefattar tre kapslar sittande i modellerna d:screet Core 6060, 6061 Subminiature Microphone och d:fine Core 6066 Subminiature Headset Microphone är till att börja med ruskigt små med sina tre millimeter i diameter, men besitter också tillverkarens distorsionsreducerande och dynamic range-utökande CORE-teknologi.

Jämförelse mellan 4060 (t.v.) och 6060.

The sound quality is everything you would expect from a DPA microphone and, despite their small size, their performance is similar to our 5 mm miniature capsules. Indeed, their noise floor is lower and their ability to reach high sound pressure levels without distortion is better than any other 3 mm capsule on the market.
— Kalle Hvidt Nielsen, CEO på DPA Microphones

Samtliga modellers kapslar är av rundtagande karaktär och har ett frekvensomfång på 20 Hz till 20 kHz. Bakgrundsbruset specas till 24 dB (A) för 6060, och 26 dB (A) för 6061 och 6066. Tillgängliga färger i samband med att mikrofonerna släpps i november är svart och beige. Fler färger förväntas komma i ett senare skede.

Klicka på bildtexterna för närmare specifikationer.

PRIS: 6060: 430 EURO, 6061: 430 EURO, 6066: 675 EURO
TILLVERKARE: DPA MICROPHONES,
WWW.DPAMICROPHONES.COM

IBC 2018: Rohde & Schwarz debuterar Spycernode

IBC 2018: Rohde & Schwarz debuterar Spycernode

REPORTAGE: Dot Audio utrustar glödhet takterrass (Ljudinstallation)

REPORTAGE: Dot Audio utrustar glödhet takterrass (Ljudinstallation)