BRANSCHNYHET: Focusrite Group genomför sitt första förvärv

BRANSCHNYHET: Focusrite Group genomför sitt första förvärv

Knyter till sig den tyska högtalartillverkaren Adam Audio.

Focusrite Group offentliggjorde sin verksamhet under 2014. Sedan dess har man inte knutit till sig några företag. Fram till nu, då man förvärvat den tyska högtalartillverkaren Adam Audio. En strategi som grundaren Phil Dudderidge säger bottnar i en omsorgsfull filosofi.

– Vår vision är att skapa den mest holistiska kreativa upplevelsen för både studiotekniker och musiker, och då är det viktiga att välja rätt varumärke, säger Focusrites grundare och styrelseordförande Phil Dudderidge. Tillsammans med Adam Audio kan vi uppnå så mycket mer, eliminera frustrerande tekniska hinder för artister som vill spela in och i stället framhäva deras verkliga sound.

Adam Audio kommer fortsätta sitt arbete från huvudkontoret i Berlin, under ledning av Christian Hellinger (till höger om Focusrite-vd:n Tim Carroll på bilden) som ser en ljus framtid framför sig.

– Jag är så stolt över vad vi har uppnått under de senaste 20 åren, säger Adam Audios vd Christian Hellinger. Jag ser väldigt mycket fram emot vad vi kommer att uppnå tillsammans med Focusrite Group inom innovativ, professionell monitoriering.

PRODUKTNYHET: Zhiyun debuterar "all-in-one-gimbalen" Crane M2

PRODUKTNYHET: Zhiyun debuterar "all-in-one-gimbalen" Crane M2

BRANSCHNYHET: Standard Audio levererar nu Genelec

BRANSCHNYHET: Standard Audio levererar nu Genelec