Audico förvärvar del av Bright Group

Audico förvärvar del av Bright Group

Den ledande finska leverantören av AV-system, Audico, köpte nyligen del av Bright Group. Det rör sig om Bright Group Oys verksamheter för installation, import och försäljning av utrustning i Finland och Sverige. 

 

– Företagsförvärvet är ett steg i Audicos tillväxtstrategi att stärka bolagets marknadsposition och utvidga marknadsområdet i Norden, säger Harri Leiva, vd för Audico Holding Oy. Därutöver har vi som mål att öka exporten av Avec-röstlarmsystem, som vi själva utvecklar och tillverkar, till Sverige och det övriga Norden. 

 

Två verksamma bolag i Finland och fyra verksamma bolag i Sverige förvärvas. I Sverige handlar det om Bright Installation AB, Intersonic AB, Technovox AB och Bright Sales & Distribution AB, och i Finland: Bright Sales & Installation Oy och Intersonic Oy. 

 

 

– Företagen kompletterar varandra väl, fortsätter Bright Groups verkställande direktör Patrick Svensk. Kunderna, samarbetsparter och personal har fördelar av omorganiseringen och tjänsterna och produkterna förblir förstklassiga och kundorienterade. 

Rörlig belysning från JB-Lighting

Rörlig belysning från JB-Lighting

Två slutsteg att fundera på

Två slutsteg att fundera på