BRANSCHNYHET: Austman Consulting spelade in och livestreamade under Läromedelsmässan 2018

BRANSCHNYHET: Austman Consulting spelade in och livestreamade under Läromedelsmässan 2018

Stöttade vinnaren av Akademiens svensklärarpris, Jenny Edvardsson under föreläsning. 

Arec, utvecklarna av ett koncept för videofångst med fokus på användaren där man kan spela in och direkt sända via två livestreamkanaler, till exempel YouTube och Facebook. Mediastationen kan fånga föredragshållare och bilder samtidigt och visa i en och samma vy. Till konceptet hör ett automatiskt tracking-system som gör att kameran följer talaren.

Under Läromedelsmässan i år sattes systemet i bruk av Austman Consulting. En av föreläsarna som ville dela med sig av sin upplevelse var Jenny Edvardsson.

– Jag tyckte att det var väldigt enkelt, säger Jenny och berättar att hon inte tänkte på att hon blev inspelad. Jag behövde inte heller stå på samma ställe, utan kunde röra mig fritt tack vare auto-trackingen. När jag såg resultatet från inspelningen tyckte jag det var bra kvalitet och att allt syntes tydligt. Dessutom var det smidigt att det gick att ändra vy under inspelningens gång.

TEST: Pioneer SE-MONITOR5

TEST: Pioneer SE-MONITOR5

BRANSCHNYHET: Michael Munch blir Pascals nya Product Manager

BRANSCHNYHET: Michael Munch blir Pascals nya Product Manager