BRANSCHNYHET: Lawo utrustar nybyggt kontrollrum hos NEP

BRANSCHNYHET: Lawo utrustar nybyggt kontrollrum hos NEP

Livekonsolen mc²56 letar sig in i Stockholmsstudions nya hjärta.  

Medan TV4:s Stjärnornas stjärna i skrivande stund rullar på tv-apparaterna i den svenska hushållen, har det hänt saker bakom kulisserna. NEP Sweden, som redan bistår med sina tre studior i huvudstaden för produktionen, har efter en OB-installation återigen valt Lawo som teknikleverantör för ett nybyggt kontrollrum i hjärtat av studiotrion. 

– Efter en noggrann utvärdering, med våra tidigare positiva upplevelser av att arbeta med Lawo i åtanke, baserade vi beslutet på deras produkters ljudkvalitet, flexibilitet och skalbarhet, säger NEP Swedens Senior Audio Engineer Mats Bengtsson. 

Önskemålet från NEP:s klienter var ett fast studiorum som möjliggör flexibel användning av studiorna stående till förfogande. Och enligt pressutskicket föll valet på Lawos livemixer mc²56 (48 reglar), tillsammans med det virtuella styr- och monitoreringssystemet VSM. Kontrollrummet byggdes (designat och akustikbehandlat av Kista-baserade Tonteknik Engineerings Per Sörlin), maskinen flyttades in och integrerades av Broadcast Solutions. Allt som allt landade rummet till slut på 26m², redo att bemannas. 

– Teknikerna är vid det här laget vana vid att arbeta med Lawos konsoler och att vistas i en akustisk miljö signerad Per Sörlin, som ännu en gång skapade ett mästerverk, konstaterar Mats Bengtsson. De känner sig mycket bekväma i den nya studion på grund av konsolens ergonomiska egenskaper, samt dess generösa funktionsutbud och klara ljud. 

Utrustning

 • Lawo mc²56
  • 48 reglar,
  • fyra DSP-kort, 192 kanaler
  • 8 192 x 8 192 korspunkter
  • 96 kHz/24-bit
  • Waves Plugin-server, integrerad, fem MADI-portar
 • Lawo DALLIS (x2), 32 mick/line-ingångar, åtta AES in/ut, åtta line ut
 • Lawo VSM, Virtual Studio Manager (x2)
  • + vsmLBP-16e, vsmLBP-17 och vsmLBP-50e 
 • Lawo V__pro8 (x5)
BRANSCHNYHET: Clevertouch anställer ny International Sales Manager

BRANSCHNYHET: Clevertouch anställer ny International Sales Manager

BRANSCHNYHET: Jünger Audio utser Danmon Group till svensk distributör

BRANSCHNYHET: Jünger Audio utser Danmon Group till svensk distributör