PRODUKTNYHET: Bose expanderar ControlSpace-serien

PRODUKTNYHET: Bose expanderar ControlSpace-serien

Debuterar sex DSP-maskiner, två till CSP- och fyra till ESP-linjen. 

CSP-seriens två tillskott, CSP-1248 och CSP-418, (ingångsbilden, t.v.) är fristående installations-ljudprocessorer framtagna för mindre och medelstora applikationer inom exempelvis detaljhandeln och restauranger. Balanserade analoga in- och utgångar finns ombord, tillsammans med RCA, åtta GPI:er, en GPO, mute-kontakt, seriell RS-232, Ethernet, och utgång för tillverkarens AmpLink. 

Installationen hävdas gå som en dans, och sköts mycket likt en routerinstallation via integrerad webbserver (PC eller Mac). Även konfiguration, exempelvis eq och limiter, sköts via webbläsare.

ESP

Nyheterna i ESP-sortimentet (ingångsbilden, t.h.) är dels uppgraderade versioner av ljudprocessorerna ESP-1240A och AD och ESP-880A och AD, som nu har försetts med AmpLink eller AmpLink och Dante kombinerat. Gemensamt för bägge versionerna av respektive modell är att de har 12x4 kontra 8x8 i antalet analoga in- och utgångar. Samtliga brukar konfigurationsmjukvaran ControlSpace Designer, som även används för kontroll och monitorering, och fungerar utmärkt med skalbara, nätverksbaserade ljudsystem. 

Samtidigt, som ett komplement till ovan nämnda släpp, introducerar man tre nya väggfästa kontrollpaneler, CC-1D, CC-2D och CC-3D. 

Business Music System Designer

Dessutom lanserar Bose ett online-baserat, Bose-exklusivt tillika kostnadsfritt verktyg som guidar och hjälper ljudinstallatörer att specificera ljudlösningarna i kommersiella ljudapplikationer och projekt utifrån kundens budget, Business Music System Designer. 

Första versionen av mjukvaran fokuserar på FreeSpace och EdgeMax och ger rekommendationer som bygger på ett antal parametrar så som rumsdimensioner, önskat upphängningssätt, önskad täckningsgrad och önskad ljudnivå, med mera. 

PRIS: UPPGIFTER SAKNAS
TILLVERKARE: BOSE, PRO.BOSE.COM

BRANSCHNYHET: Steffen Andersen-Møller utsedd till ny utlandschef på Filminstitutet

BRANSCHNYHET: Steffen Andersen-Møller utsedd till ny utlandschef på Filminstitutet

BRANSCHNYHET: Flaggskeppsmixer från Audient installeras på Kulturama

BRANSCHNYHET: Flaggskeppsmixer från Audient installeras på Kulturama