IBC 2018: LiveU:s broadcast-sortiments övergång till HEVC klar

IBC 2018: LiveU:s broadcast-sortiments övergång till HEVC klar

IBC-debuten för HEVC-versionen av LU300 sluter cirkeln.

Från att tidigare enbart ha erbjudit hårdvarubaserade HEVC-varianter av ryggsäcksenheten LU600 och rackbaserade encodern LU610 (1U), kommer nu LU300 – en kompakt och utlovat kostnadseffektiv version till flaggskeppet LU600.

Our best-in-class LU600 HEVC solution has transformed the market, offering flawless video quality for live news and sports coverage in the most challenging conditions and replacing traditional transmission solutions worldwide. With the LU300, we’ve taken the same professional-grade hardware HEVC encoding technology and made it accessible to other verticals for their live streaming needs.
— Samuel Wasserman, CEO på LiveU

LU300 bondar upp till sex anslutningar: två interna modem (LTE Advanced), två externa modem, samt Wi-Fi och LAN. LiveU skriver i pressreleasen att användaren kan arbeta i realtid med “extremt låg” fördröjning med “högsta” kvalitet, även vid väldigt låg bitrate.

This is where the LU300 differs from software solutions where video quality may be sacrificed to keep the latency low or may be switched back to H.264 to save battery life. Unlike software solutions, LiveU’s hardware solutions are encoding in HEVC all the time, providing longer battery time (the LU300 includes a three-hour internal battery).
— LiveU

Uppladdning av livematerial kan göras direkt efter en session via dess Live & Store-funktion. Vill man använda LU300 som en separat video-encoder eller en mobil LiveU DataBridge-hotspot är det möjligt. Man har också ökat på skärmstorleken till 2,2 tum, som har vassare upplösning och står sig bra i starkt solljus. Slutligen, maskinen väger strax under kilogrammet och kan bäras i väska intill kroppen eller fästas på kamera.

PRIS: UPPGIFT SAKNAS
TILLVERKARE: LIVEU,
WWW.LIVEU.COM

IBC 2018: NewTeks NDI 3.7 är här

IBC 2018: NewTeks NDI 3.7 är här

IBC 2018: Rohde & Schwarz debuterar Spycernode

IBC 2018: Rohde & Schwarz debuterar Spycernode