BRANSCHNYHET: Top Right Nordic förvärvar Visual Solutions

BRANSCHNYHET: Top Right Nordic förvärvar Visual Solutions

Satsar på att bli en komplett leverantör inom professionell AV-teknik.

Visual Solutions AB är ett bolag med spetskompetens och lång erfarenhet inom Pro-AV och global projektledning, vilket är signifikant för TopRight som är en aktör aktiv inom glas- och ljusteknologi.

Skälet till att Top Right gör detta förvärv är en satsning att bli en komplett leverantör inom Pro-AV-lösningar och en framflyttning av Top Rights position på marknaden. Det bedöms att gemensamma kundprojekt nu kan utvecklas.

– Vår satsning inom Pro-AV och förvärvet av Visual Solutions gör att vår leveransförmåga inom området stärks ordentligt för att möta redan tagna kundorder, säger Top Rights ordförande Fredrik Skarke. Vår ambition och målsättning är naturligtvis att bli en allt större leverantör till dessa kunder på den globala marknaden, vilket ger oss en bra position att bli en ledande aktör med upplevelsebaserade lösningar där man kombinerar ljus, glas och Pro-AV.

Top Right Nordic har lagt bud på Visual Solutions AB, som ägare har accepterat. Förvärvsbeloppet är 0.5 miljoner kronor baserat på gårdagens aktiekurs. Förvärvet avses betalas med 140 000 nyemitterade aktier i Top Right. 

– Efter ett år av mycket framgångsrikt samarbete ser jag nu med stor tillförsikt fram emot att bli en del av Top Right där vi tillsammans tar Pro-AV till nya nivåer, säger Visual Solutions vd Oscar Ekström.

Tidsplanen är att Top Right tillträder Visual Solutions den 1 september 2019.

BRANSCHNYHET: ZetaDisplay tecknar globalt digital signage-avtal med Ingka Group

BRANSCHNYHET: ZetaDisplay tecknar globalt digital signage-avtal med Ingka Group

BRANSCHNYHET: Finalisterna till Svenska Ljuspriset klara

BRANSCHNYHET: Finalisterna till Svenska Ljuspriset klara