BRANSCHNYHET: EMG utser Axon till strategisk partner

BRANSCHNYHET: EMG utser Axon till strategisk partner

Stort steg i satsningen för att bygga en komplett IP-baserad lösning för innehållsproduktion.

Sedan programmet OBjective 2020 har EMG (Euro Media Group) kommit en bra bit på vägen mot sitt mål att skapa en lösning för innehållsproduktion utan begränsningar (allt från mindre HD-produktioner, till storskalig UHD), rapporterar TV Technology. Efter en lång gallringsprocess har man nu utsett Axon till strategisk teknologipartner för framtida IP-lösningar.

Den holländska aktören uppfyller nämligen EMG:s egna konceptkrav, som bland annat lyder: modulärt, skalbart och IP-baserat. Och det är där som Axons Cerebrum kommer in i bilden, berättar EMG:s CTO Ronald Meyvisch. 

– Vi fann i Axon en partner som kunde leverera ett såväl toppmodernt som framtidssäkrat kontrollsystem (Cerebrum), inklusive en kraftfull IP-baserad ljud- och bildbearbetningsplattform kapabel att hantera mediainfrastrukturen vi hade i åtanke.

Axon_Logo.jpg

Den första fasen i EMG:s OBjective 2020 förväntas vara i rullning under början av nästa år, följt av fler lösningar under årets gång. Detta inkluderar även OB-bussar, fasta installationer, med mera.

– Vi är glada över att arbeta så nära tillsammans med EMG som en strategisk teknologipartner under de kommande åren, säger Axons CEO Jan Eveleens. Detta bekräftar Axons strategiska vision då deras krav för OBjective 2020 var en perfekt matchning med vårt pågående produktutvecklingsprogram. 

BRANSCHNYHET: Broadcast Innovation Days till Sverige och Finland

BRANSCHNYHET: Broadcast Innovation Days till Sverige och Finland

PRODUKTNYHET: Bright Tangerine satsar på kameratillbehör

PRODUKTNYHET: Bright Tangerine satsar på kameratillbehör